SMEG – Tehnologie cu dichis

smeg1

 

 

este un producător italian de aparate electrocasnice de lux.

 

Vittorio Bertazzoni a fondat compania în 1948 în orașul Guastalla, Reggio Emilia, Italia.

Numele este un acronim pentru “Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla

Compania rămâne în proprietatea privată a familiei Bertazzoni, cu sediul încă în Guastalla.

Smeg este cel mai bine cunoscut pentru gama frigiderelor retro FAB din stilul anilor 1950 care au colțuri curbate și vin într-o varietate de culori și modele non-tradiționale. Compania produce, de asemenea , mașini de spălat vase (freestanding – disponibile în stil FAB, semi-integrate și complet integrate), mașini de spălat, cuptoare, microunde, hote de bucătărie si aragazuri.

Compania sa specializată inițial în smalț și metalurgie , in curând a început să producă aparate de gătit inovatoare. “Elisabeth”, lansată în 1956, a fost una dintre primele game de aragazuri cu aprindere automată, supape de siguranță la cuptor și programator pentru gătit .

În 1997, Smeg și-a prezentat gama de frigidere în stil retro.

Oferit în cinci culori, modelul FAB28 a purtat literele distinctive SMEG, ușile curbe profunde și un mâner ce aminteste de anii ‘50.

Versiunile frigider-congelator au urmat și opțiunile de culoare au fost extinse pentru a include roz, galben, portocaliu și lime și ediții speciale.

Mașinile de spălat vase și mașinile de spălat în stil și culori complementare au extins gama retro.

Evoluand firesc si urmarind cererea pietei , Smeg a lansat si o gama de electrocasnice mici cu design retro, precum chiuvete , baterii de bucatarie.

 

smeg3

A colaborat cu marci de renume precum Fiat, cu care a creeat o serie de frigidere inspirate de automobilul Fiat 500 sau Dolce & Gabbana, cu care a creeat o linie exclusivista de 100 de frigidere Smeg FAB28 pictate manual de artisti sicilieni, cu teme din folclorul sicilian.

smeg5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiecare din aceste 100 de frigidere este in sine o opera de arta.

Smeg4

 

De asemenea, Smeg a colaborat cu diversi artisti internationali , putandu-se lauda cu game complete de electrocasnice cu design modern, precum Linea, Piano sau recenta gama Dolce Stil Novo, sau design retro precum Victoria, Cortina, Coloniale sau 50’s retro style.

smeg2