Cetateanul (TV-Social-Media) Turmentat

 Motto :

Sa traiti bine ! Azi mai bine decat ieri si maine mai bine decat azi …
(orice asemanare cu lozinci pentru care exista copy-right este intentionat intamplatoare)

        Ma trezesc dimineata la 6.45 cu motiv de iesit din casa … sa plimb cainele … urmarind sa nu ma urmareasca cineva :-) pentru ca am curajul civic revolutionar sa strang rahatul dupa el (ea de fapt).

       Adevaratul motiv este altul : imi rasuna inca in cap vocile moderatorilor TV de seara , glasurile inspumate pline de ura ale diversilor candidati in dezbatere electorala. Imi zic in barba ca trebuie sa-mi clarific optiunile politice rapid … ca doar nu o sa stau ca prostu’ cu stampila in mana pe 11 decembrie sa cheme aia smurdu’ sa ma scoata din cabina !

      Un lucru este cert , nu pot sa lucrez dupa ureche , trebuie sa-mi fac un check-list cu obiective , un scoring dupa care sa ordonez partidele , astfel incat sa nu ma acuze nimeni ca am fost lipsit de obiectivitate … ca doar n-o fi greu … am fost corporatist intr-o perioada spectaculoasa a vietii mele si am facut statistici “profi” , inclusiv cu privire la cati metri de hartie igienica sunt consumati intr-o zi de clientii care intra in magazin .
Asadar , ma apuc de treaba privind coada cainelui batand aerul ca aripa unui colibri si ajung la concluzia ca primul criteriu de selectie ar trebui sa fie procentul realizari – promisiuni pentru ultimii 27 ani . Aici , de departe ar castiga Brucan , fiindca ne-a promis ca vom fi tampiti cel putin douzeci de ani .

      Calculez de zor in minte in timp ce Deea (cateaua … dee) se bate prin garduri cu toate patrupedele de pe strada. Ajung repede la concluzia ca nu imi ajuta la nimic acest calcul , fiindca la toti competitorii , procentul de realizari se invarte in jurul lui zero (cu o mica exceptie unde este negativ deoarece s-a surpat o portiune de autostrada) .
Devin pe loc nostalgic privind frunzele toamnei duse de vant … imi vine pe loc in cap toamna lui ’89 … eram tanar student politehnist seralist si vroiam si eu sa fac rost de o locuinta de la stat , sa zbor din cuibul parintesc si sa ma insor .
… si astia din agenturili straine , nu puteau sa faca revolutia peste vreo 5-6 luni ?
… poate ma alegeam si eu cu un apartament in Ferentari ? !

       M-am luat cu vorba si am deviat de la subiect … chiar … PCR mai exista ? este cam singurul care si-a respectat promisiunile din congrese : cincinalu’ in 4 ani , metrou , canal , natalitate , mortalitate , 7 tone de grau / ha , etc etc.
Chiar nu mai pot sa urmaresc subiectul , cine m-o fi pus sa ies cu cainele … chiar ma deranjeaza , ia uite ca s-a luat de bishonu’ vecinilor … stati sa-l scot din ghearele fiarei si revin …
unde ramasesem ? … in 89-90 ! cum a trecut vremea …

Iliescu si Roman erau salvatorii natiei , sedintele CFSN tineau toata noaptea , mancam in fiecare
seara sandwich-uri in Piata Universitatii , Paturca ne canta Imnul Golanilor …

Imi spuneam ca niciodata nu vom mai putea fi mintiti.

Au venit minerii , au plantat flori , the end. Petre Roman a renuntat la pulover.

S-au privatizat industria , agricultura , comertul , bancile , turismul , petrolul , curentul , gradinitele , scolile , wc-urile publice , cluburile de fotbal , barurile , padurile , iarba din parc , flota , etc

S-au spart partidele , s-au amestecat , au aparut altele noi : pcr , fsn , pdsr , pd , psd , prm , udmr , punr , pntcd , pnl , pnl aripa tanara , pmp, pur , anr , usr , alde , pc s.a.m.d

La Cornu se dezvolta industria ouatoare de larg consum.

FNI veghea la siguranta financiara a cetateanului putin destabilizata de Caritas.

Dolarul crestea cu 200% pe zi , a disparut marca germana , a aparut euro , a aparut curcubeul si am intrat in NATO.

Primul ministru al anilor 2006-2007 ne anunta cea mai mare crestere economica din Europa , cladita pe baze foarte solide : bisnita imobiliara , credite cu buletinul pentru masini de spalat din Turcia , televizoare din China , boilere din Italia , automobile din Germania.

Retelele de hypermarketuri deschideau cate 3-4-5 magazine / an pentru a potoli setea noastra de bere la PET . Daca rata anuala de crestere a cifrei de afaceri nu era din doua cifre veneau actionarii si se tineau sedinte cu scantei urmate de demisii liber impuse !

In fiecare primavara inundatiile se petreceau in aceleasi locuri ca si acum.

In fiecare iarna aceleasi drumuri se blocau si se inzapezeau ca si acum.

Se refaceau drumuri – “aici sunt banii dumneavoastra”

Sa revenim … la cainii nostri :-)

Iata ca a inceput din nou campania electorala . Din spusele catindatilor /moderatorilor tv / feisbucistilor avem 2-3-4 tipuri de forte oculte care vor sa ne ocupe tarisoara noastra sublima :
– forta oculta mondiala condusa de Soros (invinsa se pare de catindatul Trump Donald)
– forta oculta rusa condusa de Putin
– forta oculta multinationala UE
– Coreea de Nord / Iliescu / Trump ?
Se pare ca toate aceste forte oculte se razboiesc prin intermediul partidelor si candidatilor .

Soros vrea sa ne ia instalatiile de irigatii si sa ne lase campurile parloaga.

Putin isi doreste cele 7 (?) avioane ale flotei noastre de aparare aeriana si submarinul ecologic care isi incarca bateriile la pedale + transformarea zonei Deveselu in zona agro-turistica de ses.

UE a pus ochii pe toti cainii vagabonzi din Bucuresti prin reprezentanta sa Brigitte Anne-Marie Bardot. L-o cunoaste pe Julien ?

Trump este interesat de Alina Gorghiu.

Italienii si francezii ne vor viile.

Norvegienii copiii .

Englezii nimic , nici nu vor sa auda de noi.

Masonii lucreaza la un proiect secret pentru obtinerea judetului Teleorman la pachet cu Vaslui.

Cam despre asta este campania electorala iar eu nu am reusit sa trec de primul criteriu de
selectie si sa-mi stabilesc preferintele politice .

Mi-am propus sa ma sfatuiesc maine si cu paznicul cladirii unde se afla “office-ul” unde lucrez …
baiat bun si cultivat , ieri citea “Au Bonheur des Dames” d’Émile Zola in varianta originala …

Gata ! strang mizeria si duc cainele acasa ca trebuie sa plec iar spre Floreasca .
Daca ma grabesc sa intru in trafic la 7.30 exista sanse ca sa fiu la birou la 9.00.
E un timp bun pentru cei 6 km pe care ii am de parcurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>